Tämä on Urheilusukeltajien nuorten uppopallojoukkueen virallinen epäviralliseen tyyliin tuotetun materiaalin ehtymätön aarreaitta.

torstai 8. toukokuuta 2014

Urheilusukeltajat Vasa Cupissa 2014!

Urheilusukeltajat pesivät vastustajillaan lattiaa vuoden 2014 Vaasa Cupissa! Urheilusukeltajat voittivat turnauksen jo toistamiseen. Uutena tulokkaana turnauksessa oli ruotsalainen joukkue Umeån Jääkarhut, jonka tasosta ei ollut mitään hajua. Kaikki joukkueet voitettiin kuitenkin suhteellisen selvänumeroisesti vaikka paikoin oli jännittäviäkin tilanteita. Tulokset näet täältä: http://pyoriaiset.com/?sivu=waasacup&vuosi=2014

Vaassan matkaa edeltävällä viikolla tuli pari pelaajamenetystä Matsin ja Pyryn ilmoittaessa olevansa kykenemättömiä osallistumaan turnaukseen. Matkaan lähdettiin siten 10:llä pelaajalla, joista vain yksi oli maalivahti. Pääosa porukasta tuli paikan päälle perjantaijunalla, joten aamulla saatiin nukkua pitkään. Aamujunilla saapuivat Jon "kehonrakentaja" Leskinen hieman aikaisessa ja Jaakko "tatuoitu korsto" Poikkimäki hieman myöhässä. Myös Ken "manageri" Lindqvist heräsi vasta 30min ennen ekan ottelun alkua. Kaikki pelaajat (paitsi Pyry ja Mats) saapuivat paikalle kuitenkin riittävän ajoissa, että saatiin se 10 veteen ekaan otteluun. Pidimme ennen ottelua taktiikkapalaverin, mutta kaikille tuntui olevan asiat niin selviä ettemme sitä pitäneetkään. Päätimme peluuttaa Poikkimäkeä ja Ollia maalissa, jotta saimme taktisesti hyväksi todetun 3:3:4 rakennesuhteen joukkueeseen. Myöskin päätimme pelata hyökkäävästi ja lähdimme rohkeasti toteuttamaan "viisykkös" -taktiikkaa. Tarkempia taktiikoita ei voi näin julkisessa blogissa kertoa.

Eka peli oli Umeån JÄÄKARHUJA vastaan. Joukkueen nähdessämme oli selvää mistä poppoo oli saanut nimensä. Ruotsalaiset olivat goljatteja joiden voimataso oli varmasti jääkarhujen luokkaa. Pari kaveria näytti muutenkin ihan jääkarhuilta.

Ilmestys altaan toisella puolella oli toki pelottava, mutta tiesimme olevamme vähintään yhtä pelottavia. Ollin kummitusnauru sai jääkarhujen lukuisat karvat nousemaan pystyyn. Menimme altaaseen aikeenamme tuhota vastustajat.

Vastustajat pelasivat kovaa, mutta niin mekin. Ne olivat vahvoja yksilöitä, mutta yhteenpeluu ei ollut kauhean onnistunutta. Niiltä tuli yksinäisiä susia vääntämään meidän korille, mutta heidän tuhovoimansa ei ihan riittänyt meidän puolustuksemme murtamiseen. Sen sijaan saimme pallon aina melkein heidän ekasta syötöstä ja veimme sen niiden päätyyn. Siellä se pysyi myös aika hyvin joukkueemme karvatessa tehokkaasti. Koreja alkoi syntymään jo ekassa erässä ja tokassa erässä tahti vain koveni. Ensimmäisessä erässä saimme rankkarin, jonka Otso kuitenkin möhli. Se ei kuitenkaan peliämme pilannut. Peli päättyi 6-1 Urheilusukeltajien voittoon.

Pelin jälkeen oli pieni tauko, jonka aikana palaveerasimme vielä vapaapallojen antamisesta, eivät ole vanhat asiat vieläkään kaikille selviä.

Seuraavaksi pelattiinkin rakasta Naisten maajoukkuetta vastaan. Heidän edellisessä ottelussa voitettuaan Pyöriäiset 3-2 odotimme vastaan kovaa kokoonpanoa. Lähdimme peliin täysiä ja muutaman ekan minuutin naiset onnistuivatkin pitämään korinsa puhtaana. Peli kuitenkin pyöri aika pitkälti heidän päädyssä ja lopulta teimme korin. Tämän jälkeen teimme vielä 11 koria lisää. Peli päättyi turnauksen messivimpiin lukemiin 12-0.

Kolmantena oli vastassa Lakeuden sukeltajat. Viime vuonna päihitimme heidät 9-1, mutta hekin ovat kehittyvä nuorten joukkue joten viime vuotinen ei voinut kertoa kaikkea. Mutta kuitenkin se kertoi täsmälleen kaiken pelin päättyessä jälleen 9-1. Vastustajat olivat taas kuin lauma vahvoja härkiä ilman paimenta: Yksin tultiin ja kovaa mutta joukkuepeli ei oikein sujunut. Meidän oli helppoa ujutella pallo koppaan milloin mistäkin raosta puolustuksen ollessa ulalla. Välillä ne tulivat rajusti vääntämään meidän korille ja joku väkivahva sai yhden korinkin tehtyä meidän päähän. Meilläkin joskus harvoin ote herpaantuu, mutta ollaanhan mekin vasta kehittyvä nuorten joukkue.

Turnauspäivän oletettavasti kovin vastus oli OULU joka kohdattiin seuraavana. Jo legendaksi muodostuneen, tämänkin vuotisen Vaasa Cup pistepörssin voittaneen parrakkaan suunnannäyttäjä Juho Aallon johdatuksella Oulun sekalainen sakki oli jo peitonnut niin Umeån, Lakeuden ja Pyöriäiset kuin Naisten maajoukkueenkin ja melkein psykoottisten ilmeiden perusteella he janosivat vielä lisää. Heidän viimeinen ottelunsa ei tulisi olemaan tappio: Oulu tekisi sen mitä oli yrittänyt jo vuonna 2011 ja nappaisi viimein VaasaCupin kirkkaimman pystin (joka muuten on edelleen hukassa) ((sitähän ei Oulu tiennyt kun ei ollut tällaiseen ongelmatiikkaan vielä törmännyt, kun ei kertaakaan ole vielä voittanut.)) Vuonna 2011 Oulu jäi kolmanneksi.

Ja niin Oulu paransi sijoitustaan! Mutta ei tietenkään ensimmäiseksi, vaan toiseksi. Ensimmäisen paikan vei Urheilusukeltajat Helsingistä. Tasaisen 1-1 ensimmäisen erän kapteenien kilpajuoksun, jossa valkoisten kapteeni Totti teki Oululle korin ja sinisten kapteeni Juho teki Urheilusukeltajille korin, jälkeen, istuivat joukkueet alas miettimään taktiikkaansa. US valitsi paremman taktiikan ja toinen erä päättyi 4-0 US:lle. Otso ainakin teki toisessa erässä kaksi koria, olisiko ollut Poikkimäki kun teki yhden korin ja kaiketi Tommi viimeisen. Peli päättyi 5-1, eli kääntyi US:n reiluksi voitoksi. US voitti turnauksen oikeastaan jo tässä kohtaa, vaikka vielä Pyöriäisten peli oli edessä.

Pyöriäiset osoittautuivatkin odotettua hankalemmiksi vastukseksi. Teimme lupaavan ensimmäisen korin pian pelin alun jälkeen, mutta sitten Vaasa tuikkasi kaksi koria meille sisään, peräjälkeen. Meidän lukuisat korituspaikat menivät kaikki hutiin. Erätauolla mietimme tosissaan, mikä nyt eteen, ja joukkueen henkinen kapteeni Teemu Lehti sanoi ettei turnaus ole voitettu ellei jokaista ottelua voiteta. Tämä pani jengiin vähän ryhtiä ja toinen erä olikin jo paljon parempaa peliä. Saimme tasoitettua pelin aika nopeasti ja varsinaisesti katkaisimme Pyöriäisen selkärangan hankkimalla rankkarin heitä vastaan. Valitessamme rankkarin tekijäksi P-Kenin, joka on Vaasalaisten pelikaveri ja olisi saattanut pelata heillä jos ei meillä, vastustajat tunsivat niin suurta moraalista vääryyttä, etteivät kyenneet enää rationaaliseen ajatteluun ja täten päästivät vielä useamman korin meidän hyväksi, turvaten meidän voiton. Hyvä US!

US voitti siis Vaasa Cupin jo toista vuotta putkeen! Turnaus oli tähänastisista kovatasoisin ja Umeån yllätysjoukkue lisäsi väriä peleihin. Voitetun turnauspäivän jälkeen oli hyvä mennä joukkueella juhlimaan.

Hauskaa faktaa:
2012 tehdyt-/päästetyt maalit: 36/17
2013 tehdyt-/päästetyt maalit: 24/5
2014 tehdyt-/päästetyt maalit: 37/5

Olemme siis saaneet välillä 2012-2013 vähennettyä päästettyjen korien määrää runsaasti, kuitenkin tehtyjen maalien kustannuksella. Välillä 2013-2014 Olemme päässeet korituksessa yli vuoden 2012 tason, säilyttäen hyvän puolustuksen. Allekirjoittaneen mielestä tilastot ovat lupaavia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti